INF ke Spaw

setelah agak lama tidak menjejakkan kaki ke SPAW secara berkumpulan, akhirnya selepas daripada sesi studio INF pada hari sabtu yang lepas, INFINATEZ berkunjung ke Shades Performing and Art Workshoppe yang dikendalikan oleh abang wan crescendo. SPAW adalah ibarat tempat bermulanya kami berguru secara formal untuk mendalami ilmu ilmu vocal. Ada diantara kami yang separuh jalan, ada pula yang suku jalan dan ada pula yang sudah layak mengajar jika diberi peluang untuk mengajar vokal.

Abang Wan adalah seorang guru yang bagus dan baik. banyak yang telah kami terima daripada beliau walaupun pada ketika itu, kami masih belum memulakan sesi pembelajaran kami secara formal. namun beliau tidak pernah kedekut ilmu dan sentiasa sahaja mencurahkan dan berkongsi ilmu ilmu kepada anak anak buahnya. INF yang secara keseluruhannya adalah pelajar pelajar dibawah sayap abang wan sendiri amat bangga dengan apa yang sedang dicapai oleh beliau sekarang dan akan sentiasa membantu dan menyokong perjuangan beliau dalam memartabatkan Vokalisasi RnB di negara ini.

Pada malam tersebut, Kumpulan Crescendo sedang mengadakan rutin latihan harian mereka. memang tidak dapat dinafikan kehebatan line up kumpulan tersebut yang sememangnya bakal membuka banyak mata. Rakaman lagu lagu untuk debut mereka sudah pun berjalan dan video clip untuk tujuan promosi sudah pun dirakam. ada ura ura yang mengatakan mereka akan bernaung dibawah satu label yang dinaungi oleh seorang yang sangat berpengaruh didalam dunia muzik pada hari ini. Namun seeloknya biarlah kita mengambil sikap tunggu dan lihat. walau dibawah seseiapa sahaja mereka bernaung, itu tidak pernah menjadi persoalan.

Sesi latihan tarian mereka begitu hebat. Infinatez harus lebih banyak belajar dari mereka dari segi memventure ke aspek aspek persembahan selain vokal. Deangan latihan senaman yang menakutkan dan sesi latihan vokal setiap hari dengan menyanyikan lagu lagu dari pelbagai genre sememangnya menjadi panduan untuk kami dimasa hadapan untuk memperkuatkan lagi vokal INF agar berjalan sama tinggi dengan mereka. kami sebagai sebuah kumpulan yang baru (2 tahun bukan lah satu jangka masa yang lama) begitu memerlukan inspirasi inspirasi sebegini untuk memperkuatkan lagi kumpulan INF dari luaran dan dalaman.

go go crescendo.
www.myspace.com/crescendosite

0 comments: