ThoseWhoBelieveRecords

ThoseWhoBelieveRecordsEnterprise atau TWBR for short merupakan sebuah syarikat yang ditubuhkan hasil dari daya kreativiti dan cita cita untuk melihat sesuatu yang masih mencari ruang untuk bertapak sebelum melakar satu self-establishment mendapat ruang untuk diri mereka sendiri.

Syarikat berbentuk enterprise yang berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada awal tahun 2006 ini memfokuskan urusan perniagaannya kepada penyelarasan persembahan pentas, event management dan juga song compositions which usually includes compositions of melodies, lyrics and music arrangements.

TWBR bermula pada tahun 2000 apabila Benign bersama seorang rakannya, Dean (kini boss besar Papakerma Records) menubuhkan sebuah label bernama Emolution Records, sebuah label yang pada masa tersebut mengutamakan projek projek reprint dan distribution untuk band punk dan hardcore, namun label tersebut didnt quite make it since a few discouraging problems occured and forcing the idea meet its early end just like that, although some international distribution deals were still under progress. Boleh dikatakan bahawa TWBR merupakan rentetan daripada idea Emolution.

When Benign was admitted to a local university, he carries the idea along with him. Founding solace with the nasyid scene at the university, he resurfaced the idea of having a small independent label as a platform for the local nasyid vocal groups there to produce and distribute their own materials at least within the circulation of the campus. Thus, inspired by the name The Promised Clan (once a label for VE and Ruffedge circa Extreme Pleasure split EP and innuendo), ThoseWhoBelieveRecords was borned.

TWBR helped several nasyid groups in producing their own materials and even helped promoting these groups by releasing promotional newsletters and billboard stickers. TWBR managed to help a local islamic hiphop group release their debut Demo.

But unfortunately, due to Benigns hectic schedule, again TWBR was forced to undergo a long hiatus.

Alhamdulillah, TWBR has already been properly registered and revived with a dedicated, talented, creative crew of masterminds. Let us help you DO IT!

7 comments:

ainfazrin said...

*smiles*..so,can i send in my resume or shud i just go for the walk-in interview? hehehhe..keep up the hard and good work guys..

The People of INF said...

both can.. walk in is much preferred tho.. haha

fahmi said...

huhuhuhu...ader client..

ainfazrin said...

serious?meaning i leh la try mintak keje kat TWBR?hahaha *jadi tea lady pon takpe la*

The People of INF said...

banyak sangat duit aku nak bayar orang.. hahaha.. but untuk menyedapkan hati cik ain.. silalah hantar resume. tapi gerenti tak dapat. hehehe. tapi kalau nak tolong tolong kitorang kat sini, kami tiada lah bantahan.

The People of INF said...

jadi penulis lirik ke... hehehe

ainfazrin said...

banyak sgt la idea i nk tulis lirik..hahhaha..okay,once i dh free sket,ill drop by - yela,nk tolong tolong korg la katakan.huhuhu